Een modern en menselijk 2020!

met Geen reacties

Voor jou, jonge professional

De grootste innovatie – in de 21ste eeuw – is menselijk

Aldus John Naisbitt is die dus niet technologisch van aard. Wat hem betreft staan mensen in de 21ste eeuw weer centraal. Nu zijn dat veelal systemen. Zo’n spoedige ommezwaai biedt volgende generaties een duurzaam perspectief.

Zo komt dit jaar een Nederlandse spurt op gang; Van collectief onszelf herontdekken en ontwikkelen. Maken we beter gebruik van al die technologie die we al hebben. Zo geven we mondiaal het goede voorbeeld. Volgens mij kunnen we dat, als we moeten en willen … Zo komt onze kenniseconomie op stoom!

Visualisatie van modern werk in de 21ste eeuw

JIj herneemt zo de regie over je werk en toekomst. Je leert modern en flexibel kenniswerk (her-)structureren; Voorbij de groeiende grenzeloosheid van veel werk… Met hulp ontwikkel je – naast je kennis – ook je kunde. Jouw competenties, gedrag en gewoonten updaten is leuk en inspireert. Zo maak je je werk weer menselijk.

In een groeiende en bloeiende kenniseconomie – in de 21ste eeuw – zijn we 50 keer productiever dan nu, voorspelt Peter Drukker. Breinwerk, complexe en creatieve denktaken doen we steeds beter en slimmer. We verbinden denken en doen op alle niveaus; gaan er over in gesprek. Zo zijn professionals en vakmensen veel effectiever.

Zo’n duurzaam perspectief komt dichter bij met het boek ‘Ontwerp je werk’, dat ik schrijf. De ondertitel is: Hoe starters bedrijven van binnenuit vernieuwen. Jij bent belangrijk. Het plaatje bij deze blog schetst mijn beeld van modern 21ste eeuws werk. Mens, werk en omgeving (technologie) zijn losser en toch solide verbonden.

Laten we het met elkaar hebben over het verbeteren van modern werk. Het kan! In 2020.

Ik wens je veel succes zonder onnodige stress.

Laat het me svp weten als ik je kan helpen, bijvoorbeeld via het formulier.

Met groet van Wietske, werkontwerper

Laat een reactie achter