Advies

Regie op technologie

Regie op technologie maakt duurzamer werken mogelijk

Mensen aan het roer

Technologie maakt veel mogelijk, maar lost niet alle problemen in werk op. Erger: technische oplossingen zijn ook bron van technostress. Technologie, mensen en hun werk zijn regelmatig uit balans. Vrij overal werken kan veel beter met meer kennis en kunde. Veel taken worden nog steeds geautomatiseerd. Aandacht voor kwaliteit van mensenwerk loopt daarbij achter. Met een systeembenadering en ontwerpaanpak kunnen mensen weer de regie nemen in modern werk.

Social media bijwerken

Voorbeeld ondernemer

Een fabrikant van kantoormeubilair ziet de vraag naar het bestaande product assortiment teruglopen. In een serie van vier workshops brengen we interactief en creatief kansen en knelpunten in kaart. Systematische verkennen we ontwikkelingen op het niveau van de samenleving, organisatie, team en individu. Denk aan nieuwe nichemarkten, businessmodellen, Het Nieuwe Werken en thuiswerken. Deelnemers voelen zich gesterkt in het ontdekken van perspectief. We ontwerpen concepten en creatieve scenario’s. Maken stapsgewijs keuzes. We ontwikkelen een strategie, een aanpak en actieplan met een fasering en rolverdeling voor de komende tijd.

Kansen en knelpunten

Hoe krijgen mensen weer de regie? Dat is vooral een kwestie van kennis en kunde. Weten welke keuzes er zijn. Denk aan werken thuis, onderweg of op kantoor. Of ‘s morgens, ‘s avonds of ‘s middags werken. Grip hebben op je eigen taken. Dat geldt voor werkgevers en werknemers. Met de juiste kennis, kunde en begeleiding ontwikkelen zij systemen die werken. Zowel op strategisch, tactisch als op operationeel niveau. De toekomst is aan duurzamer, dynamischer en diverser werken.

Slim werken op maat

Je bent vernieuwend. Zet graag de volgende stap. Naar aanpassingsvermogen van mensen ontwikkelen. Mensen stimuleren tot werkend leren. Tot slimmer gaan werken. Met deskundige hulp groeit vernieuwing van binnenuit. Mensen gaan hun taken verbinden met dat van anderen. Kennis en kunde – zoals werksystemen in ISO 26385: 2016 – krijgt een nieuwe invulling. Verticaal organiseren transformeert naar horizontaal. Geleidelijk, organisch en op menselijke maat.