Sessie ‘Task Talk’

Grip op grenzeloos werk

Met grip op je taken beweeg je soepel mee met verandering

Via inzicht naar uitzicht

Je krijgt inzicht in je omgang met je (nieuwe) taken. Denk aan tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Of aan complexer werkzaamheden. Hoe leren, innoveren en veranderen? Je krijgt een antwoord op je vraag. Op grond van je verhaal krijg je een diagnose van je werksituatie. Ook doe ik suggesties voor maatoplossingen en aanpak. Denk aan een training, coaching of advies op jouw maat.

gesprek
Sessie ‘Task Talk’ met leidinggevende

Voorbeeld leidinggevende

Met een leidinggevende bespreek ik het functioneren van zijn team. Hij vindt zijn medewerkers eigenlijk maar weinig betrokken. We leggen zijn taken op tafel. Nieuwe ontwikkelingen volgen kost toch ook wel veel tijd. Na even denken zegt hij: ‘Wat als ik medewerkers naar conferenties laat gaan’. Zo gezegd zo gedaan. Medewerkers doen wekelijks verslag op werkoverleg. De betrokkenheid schiet omhoog.

Anderhalf uur in gesprek

In een zogenaamde Task Talk bespreken we je werkpraktijk in een sessie van 1,5 uur. Wat gaat goed? Wat kan beter? We bespreken kansen en knelpunten. Wat is de bedoeling van je werk? We verwoorden de essentie. De kern van je taken leg ik zichtbaar op tafel. We kijken ernaar, verbeteren en ontwikkelen die. We ontwikkelen de structuur. Verbinden je rol met je team, organisatie en klant.

Jouw werk staat centraal

Je hebt een vraag of probleem met flexibel werken of kenniswerk. Je wilt bijvoorbeeld meer betrokkenheid of inspiratie. Of leiderschap, samenwerking en zelfsturing ontwikkelen. Ziekte, werkdruk en stress verminderen. Minder doekjes voor het bloeden. Meer structurele en duurzame oplossingen. Je zoekt de juiste deskundigheid. Die koppel je aan meer zelf gaan doen.