Over

werkontwerper Wietske Eveleens

Een werkontwerp omvat het (her)structureren, ontwikkelen en creëren van werk in verbinding

Droom: gezond & gelukkig presteren

Onze kenniseconomie groeit en bloeit met mensen die goed in hun vel zitten. Je prettig voelen is een voorwaarde voor helder denken. Werkdruk en stress aanpakken is dan ook urgent. Die maakt mensen dommer, aldus professor Scherder. Duurzamer werken kan met doelgerichte aanpassingen. Als we werk doorontwikkelen zullen mensen en economie beter functioneren en presteren. De droom van Peter Drukker – kennisproductiviteit 50 keer verhogen – geven we zo invulling.

Talent: structureren, verbinden en creëren

In innovatieve chaos voel ik me thuis. Ik werk graag met ambitieuze mensen die voorzichtig openstaan voor het onbekende en nieuwe. Snelle veranderingen in werk door digitalisering intrigeren mij. Is groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk te doorbreken? Volgens mij wel, met anders denken en doen; meer gaan dromen en de toekomst vormgeven. Daarin zorgen we beter voor onszelf en onze naasten, zijn we ons beter bewust van kansen en nemen meer mensen initiatief. Dit proces bevorder ik graag; vooral bij mensen met invloed en kennis. Voor onze toekomst.

Bagage: kennis en kunde

Opgeleid als industrieel ontwerper (ir. TU Delft) begon mijn loopbaan als partner in een ontwerpbureau. Mijn liefde voor doceren leidde tot een overstap naar Universiteit Twente. Ik werkte vervolgens als technisch ergonoom bij TNO, als opleider / adviseur en management consultant kantoorinnovatie. Ik schreef over kantoorinnovatie, ergonomische werksystemen en nieuwe werkstijlen. Inmiddels werk ik al jaren als zelfstandige professional flexibel op verschillende locaties, waaronder thuis. Verder geniet ik van mijn naasten, tuin, fitness en ZEN-meditatie.

Werkstijl: duurzame dynamiek

Design thinking combineren met leren in een transitieproces op maat. Zo krijgt toekomst effectief vorm en inhoud. Eerst proberen te begrijpen, dan het erover hebben en stapsgewijs zelf toepassen. Die wijze van denken en doen is voor mij vanzelfsprekend. Volgens het 70:20:10-model leren mensen met 70% zelf doen, 20 % interactie en 10% formele kennisoverdracht. Dat geef ik invulling met een gratis intake, middagsessie, training, coaching en advies. Dynamiek – van altijd en overal werken – creëer ik met mensen. Mensen leren hoe ze werkproblemen zelf duurzaam oplossen. Netwerken: vrijheid in verbinding

Support: samen sterker

Verder volg ik anderen met plezier en interesse. Zo ondersteun of bezoek ik regelmatig: