Advies

Regie op technologie

Met regie op technologie ontwikkelen mensen duurzamer werken

Mensen aan het roer

Technologie is niet altijd de oplossing. Het veroorzaakt ook technostress. Maar waarom, hoe en met wat? Samen ontdekken we oorzaken van praktische problemen. We brengen technologie en mensen weer in balans. En ook maken we werk van structurele oplossingen en slimme innovatie. Je ontdekt dat je met mensen aan het roer duurzaam beter functioneert. Plezier gaat samen met goed presteren.

Social media bijwerken

Voorbeeld ondernemer

Een fabrikant van kantoormeubilair ziet de vraag naar de eigen producten teruglopen. In een serie van vier workshops brengen we ontwikkelingen, kansen en knelpunten systematisch in kaart. Hoe inspelen op de trend van thuiswerken? En op Het Nieuwe Werken? We verkennen nieuwe kansen en behoeften, mogelijke nichemarkten. Ontwerpen concepten, creatieve scenario’s. Maken stapsgewijs keuzes. Creëren nieuwe business. We ontwikkelen een strategie, een aanpak en actieplan met fases voor de komende tijd.

Kansen en knelpunten

Hoe krijgen mensen weer de regie? Dat is vooral een kwestie van kennis en kunde. Weten welke keuzes er zijn. Denk aan werken thuis, onderweg of op kantoor. Of ‘s morgens, ‘s avonds of ‘s middags werken. Grip hebben op je eigen taken. Dat geldt voor werkgevers en werknemers. Met de juiste kennis, kunde en begeleiding ontwikkelen zij systemen die werken. Zowel op strategisch, tactisch als op operationeel niveau. De toekomst is aan duurzamer, dynamischer en diverser werken.

Slim werken op maat

Je bent vernieuwend. Zet graag de volgende stap. Naar aanpassingsvermogen van mensen ontwikkelen. Mensen stimuleren tot werkend leren. Tot slimmer gaan werken. Met deskundige hulp groeit vernieuwing van binnenuit. Mensen gaan hun taken verbinden met dat van anderen. Kennis en kunde – zoals werksystemen in ISO 26385: 2016 – krijgt een nieuwe invulling. Verticaal organiseren transformeert naar horizontaal. Geleidelijk, organisch en op menselijke maat.